Senarai Blog Saya

Ahad, 10 November 2013

WASPADA AIR SAKIT

Air amat penting kepada kehidupan , tetapi sering diabaikan. Jika sebelum ini kita hanya perlu bimbang terhadap air 'kotor', iaitu air yang keruh atau mengandungi kekotoran , lumpur atau pun karat.Kini masaalah ini kian serius dengan laporan - laporan dunia tentang air semakin ' SAKIT'.AIR 'SAKIT' BOLEH MEMBAWA MAUT
Sisa racun perosak , pencemaran perindustrian , logam berat dan radio aktif merupakan pengancam kepada kesihatan yang memasuki sumber air melalui pencemaran perindustrian , Baja pertanian, dan bekas kosong produk isi rumahyang sarat dengan bahan kimia ditempat timbus.

'AIR SAKIT' SERING KELIHATAN BERSIH DAN TIDAK BERBAHAYA DAN TANPA RASA.
Salah satu kebimbangan besar AIR SAKIT ialah kandungan logam berat yang terlarut dalam air.Logam toksik biasanya digunakan dalam perkilangan dan beracun walaupun dalam dos yang amat kecil. Pengingesan boleh menyebabkan  PENYAKIT SERIUS malah KEMATIAN dalam jangka masa panjang. Sestengah logam berat yang berbahaya termasuk ARSENIK, PLUMBUM, MANGAN, NITRAT, NITRIT dan FLOURIDA.

SISTEM RAWATAN AIR BIASA TIDAK BOLEH MENAPIS AIR SAKIT.
Selain penapisan dan pengklorinan, kita masih terdedah kepada bahan cemar dalam ' AIR SAKIT' seperti ubat ubatan, farmaseutikal, unsur unsur radioaktif  dan logam berat.


 
 
OMOSIS SONGSANG (R.O)
 
RAHSIA H2O SEMPURNA Teknologi R.O terbukti salah satu proses yang paling efektif dan luas digunakan didunia  untuk membersihkan air ! Menyingkirkan bahan cemar sekecil 0.0001mikron - 500,000 kali lebih halus daripada diameter sehelai rambut.
 
 
SISTEM PENULENAN R.O 5 PERINGKAT BIO PURE
 
AIR SEMPURNA - H20 SEMPURNA.
 
 
 
 
 
 
 
Keterangan lanjut hubungi saya
 Rogayah Musa
019- 6449144 / 013- 2494873
 
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan